kurdski-boiovyky-vzialy-na-sebe-vidpovidalnist-za-ataku-na-turetske-kosmichne-ahentstvo

Курдські бойовики взяли на себе відповідальність за атаку на турецьке космічне агентство

 • 14534 переглядiв

Сили народної оборони (HPG), військове крило Робітничої партії Курдистану (PKK), взяли на себе відповідальність за збройний напад минулої середи на штаб-квартиру турецької аерокосмічної компанії Tusas. Атака призвела до загибелі 5 людей та 22 поранених.

Пише УНН із посиланням на DW.

Курдська бойова група PKK в п'ятницю взяла на себе відповідальність за напад на штаб-квартиру ключової оборонної компанії в Анкарі

"Жертвопринесення, здійснене проти комплексу TAI (Turkish Aerospace Industries) в Анкарі в середу 23, було здійснене командою з "батальйону безсмертних", - заявила PKK, маючи на увазі об'єкт Турецької аерокосмічної індустрії.

В результаті нападу, здійсненого чоловіком і жінкою, п'ятеро людей загинули і 22 отримали поранення. Виконавці нападу також були вбиті.

Доповнення

У HPG пояснили, що "ця акція не має жодного відношення до політичного порядку денного, який обговорювався в Туреччині протягом останнього місяця", посилаючись на повідомлення про те, що РПК висловила уряду Анкари готовність розпочати процес врегулювання курдського питання шляхом переговорів.

PKK підкреслила, що мета нападу полягала в тому, щоб надіслати "попередження та повідомлення проти практик геноциду, масових вбивств та ізоляціоністських практик турецького уряду".

Нагадаємо

УНН передавав, що теракт стався біля штаб-квартири аерокосмічної компанії в Туреччині. Потужний вибух відбувся біля штаб-квартири Turkish Aerospace Industries неподалік Анкари. Міністр внутрішніх справ Туреччини назвав це терористичною атакою.

ВПС Туреччини атакували цілі Робітничої партії Курдистану в Іраку й Сирії після теракту в Анкарі. Знищено 32 об'єкти терористів, операція триває.

Індія блокує вступ Туреччини до БРІКС – Bild25.10.24, 00:53

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі