ukenru
kuleba-ta-sikorskyi-obhovoryly-zakhyst-povitrianykh-prostoriv-ukrainy-ta-polshchi-vid-vorozhykh-raket

Кулеба та Сікорський обговорили захист повітряних просторів України та Польщі від ворожих ракет

 • 22841 переглядiв

Україна та Польща обговорили питання захисту повітряного простору від російських ракетних вторгнень та нагальну потребу в наданні Україні більшої кількості систем Patriot та протиповітряної оборони.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і глава МЗС Польщі Радослав Сікорський обговорили як Варшава може допомогти захистити український повітряний простір від російських ракет і як не допустити їх вторгнення в повітряний  простір  Польщі, передає УНН

Під час нашої зустрічі, Радослав Сікорський і я обговорили, як Польща може сприяти захисту українського повітряного простору від російських ракет і як захистити польський повітряний простір від їхніх вторгнень

- написав Кулеба в Х.

Він наголосив, що наразі Україна є єдиною країною у світі, яка майже щодня захищається від атак балістичних ракет.

"Це означає, що всі наявні у світі батареї "Patriot", які можуть бути надані Україні, повинні бути доставлені в Україну якомога швидше. Важливішого місця для них не існує", - вказав Кулеба. 

Раніше УНН повідомляв, що Дмитро Кулеба зустрівся зі своїм іспанським колегою Хосе Мануелем Альбаресом, та передав терміновість надання Україні додаткових Patriot та інших систем ППО. 

Повідомлялося, що Кулеба 3-4 квітня відвідає штаб-квартиру Північноатлантичного альянсу у Брюсселі, та візьме участь у міністерському засіданні Ради Україна - НАТО.