kuleba-privitav-finlyandiyu-zi-vstupom-u-nato-ukrayina-pragne-dosyagti-tiyeyi-zh-meti

Кулеба привітав Фінляндію зі вступом у НАТО: "Україна прагне досягти тієї ж мети"

 • 788125 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який перебуває з робочим візитом у Брюсселі, привітав Фінляндію зі вступом до НАТО та заявив, що Україна "прагне досягти тієї ж мети", передає кореспондент УНН.

Цитата

"Сьогодні день народження Північноатлантичного договору (установчий документ створення НАТО - ред.), але також великий день для Фінляндії. Ми щиро вітаємо наших фінських друзів зі вступом. Україна прагне досягти тієї ж мети – стати повноправним членом НАТО, і це буде однією з тем наших розмов тут, у Брюсселі", - заявив міністр.

Деталі

Він додав, що Україна "цінує практичну підтримку", яку надає Альянс, проте "немає кращого стратегічного рішення для забезпечення стратегічної безпеки в євроатлантичному регіоні, ніж членство України" в організації.

Нагадаємо

Сьогодні, 4 квітня, у Брюсселі вперше з 2017 року пройде засідання комісії Україна-НАТО. Очікується, що на рівні міністрів закордонних справ обговорять питання підтримки України у війні та довгострокову програму подальшої співпраці.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Захисники України отримали 95 авто за сприяння Favbet Foundation

     • 776372 переглядiв

    По Україні оголосили масштабну повітряну тривогу

     • 957850 переглядiв

    росія тримає в Чорному морі до 20 "калібрів" на ракетоносіях

     • 634455 переглядiв