ukenru
klimkin-i-siyyarto-zustrilis-u-varshavi

Клімкін і Сійярто зустрілись у Варшаві

 • 12315 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. У середу в польській столиці в рамках Варшавського безпекового форуму відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто. Про це повідомляє прес-служба посольства України в Польщі, передає УНН.

"На полях Варшавського безпекового форуму відбулася зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначимо, напередодні український міністр розповів, що планував обговорити на зустрічі порядок денний комплексних консульських консультацій. Крім того, міністр збирався проінформувати угорського колегу щодо впливу російської пропаганди на Закарпатті, а також обговорити угорське фінансування регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Угорщина досягли прогресу у деяких питаннях - МЗС

Як повідомляє УНН, співпраця України з НАТО буде блокуватися Угорщиною, поки українська сторона не змінить закон про освіту в частині пролонгації дії перехідних положень і приватних шкіл. Про це повідомила заступник директора центру "Нова Європа" Катерина Зарембо.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у п’ятницю, 31 серпня підтвердив, що угорська сторона не наполягатиме на збереженні назви посади міністерського уповноваженого Іштвана Ґрежі, "відповідального" за Закарпаття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін пообіцяв "більше України" в кожен куточок Закарпаття

Нагадаємо, у вересні міністр закордонних справ України Павло Клімкін пообіцяв, що українська сторона належним чином відреагує на видачу Угорським консульством жителям Закарпаття угорських паспортів.

Українські Національні Новини

Політика