kitay-gotoviy-spilno-vidpovidati-na-globalni-vikliki-z-rosiyeyu-ta-indiyeyu

Китай "готовий спільно відповідати на глобальні виклики" з росією та Індією

 • 1333489 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Китай, росія та Індія є «великими країнами, що розвиваються, з помітним впливом», заявила прессекретар МЗС Китаю Мао Нін на брифінгу, передає УНН.

Деталі

Заява була зроблена у відповідь на нову концепцію зовнішньої політики росії, в якій йдеться про те, що «зміцнення та поглиблення відносин з Китаєм та Індією є дипломатичним пріоритетом» для країни.

«Оскільки міжнародний і регіональний ландшафт зазнає глибоких і складних змін, ми готові зміцнювати зв'язки з міжнародною спільнотою, включаючи росію та Індію, і надіслати світу позитивний сигнал про захист справжньої багатосторонності та спільне реагування на глобальні виклики», — йдеться в повідомленні.

Мао сказала, що Китай і росія «прихильні до розвитку нового типу відносин з великими країнами, заснованих на взаємній повазі, мирному співіснуванні та взаємовигідному співробітництві».

Окремо в МЗС повідомили, що президент Франції Еммануель Макрон та голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн  відвідають Китай із офіційними візитами у період з 5 по 7 квітня.

Сі Цзіньпін прийме Макрона для офіційних переговорів, він також зустрінеться з прем'єр-міністром Лі Цяном та головою Всекитайських зборів народних представників Чжао Лецзі.

Також заплановано візит Макрона до міста Гуанчжоу провінції Гуандун.

Додамо

Китай та Індія залучені до прикордонного конфлікту у спірному районі Ладакх та Кашмір. Зіткнення між військами двох сторін у червні 2020 року призвело до загибелі щонайменше 20 індійських та чотирьох китайських солдатів.

Обидві сторони провели багато раундів переговорів, щоб покласти край конфлікту.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    МХП розпочала посівну кампанію

     • 1718339 переглядiв

    В окупованому Маріуполі можуть мобілізувати студентів

     • 575837 переглядiв

    Вода прибуває: у Краматорську підтопило близько 260 будинків

     • 979000 переглядiв