ukenru
kitay-drugiy-den-pospil-vidpraviv-boyovi-korabli-ta-litaki-do-tayvanyu

Китай другий день поспіль відправляє бойові кораблі та літаки до Тайваню

 • 1206889 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. У п'ятницю Китай другий день відправляє військові кораблі та літаки до Тайваню і наполягає на тому, що острів залишається «невід'ємною частиною Китаю», після того, як президент Цай Інвень розлютила Пекін зустріччю зі спікером Палати представників США Кевіном Маккарті, передає УНН.

Деталі

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що три китайські військові кораблі пропливли у водах, що оточують самоврядний острів, а винищувач і протичовновий вертоліт також перетнули розпізнавальну зону ППО острова.

За кілька годин до того, як Цай зустріла Маккарті в Лос-Анджелесі по дорозі з Латинської Америки, китайський авіаносець «Шаньдун» пройшов через південно-східні води Тайваню, прямуючи до західної частини Тихого океану.

Пекін заявив у п'ятницю, що «Тайвань є невід'ємною частиною Китаю» після неодноразового попередження проти зустрічі.
«Суверенітет і територіальна цілісність Китаю ніколи не будуть розділені», - заявила офіційний представник МЗС КНР Мао Нін на черговому брифінгу для преси.

«Майбутнє Тайваню — у возз'єднанні з батьківщиною».

У четвер міністерство оборони Тайваню повідомило, що три військові кораблі були виявлені в районі Тайванської протоки, а один китайський військово-морський вертоліт перетнув ППО острова.

Що передувало

У серпні минулого року Китай розгорнув військові кораблі, ракети та винищувачі навколо Тайваню у своїй найбільшій за останні роки демонстрації сили після поїздки на острів попередниці Маккарті Ненсі Пелосі.

У п'ятницю Китай ввів санкції проти посла Тайбея в США Сяо Бі-Хім, заборонивши їй в'їзд до Китаю та звинувативши її в «навмисному розпалюванні конфронтації з обох боків протоки».

Пекін також оголосив про санкції проти Гудзонівського інституту, Вашингтонського консервативного аналітичного центру, а також проти Президентської бібліотеки Рональда Рейгана, де відбувалася зустріч Цай-Маккарті.

Українські Національні Новини

Новини Світу