katuvav-veteraniv-ato-na-kharkivshchyni-pravookhorontsi-identyfikuvaly-shche-odnoho-zradnyka

Катував ветеранів АТО на Харківщині: правоохоронці ідентифікували ще одного зрадника

 • 9941 переглядiв

Правоохоронці ідентифікували уродженця Херсона, який катував ветеранів АТО під час окупації селища Великий Бурлук Харківської області і наразі служить у лавах зс рф. Підозрюваний бив їх ногами, руками та зброєю по всьому тілу, погрожуючи вбити. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає УНН

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури військовому російської армії заочно повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України)

- йдеться у повідомленні ОГП. 

Підозрюваний – уродженець Херсона, який з 2014 року воював на боці так званих "д/лнр". Під час повномасштабного вторгнення рф він став заступником командира окремого штурмового батальйону 101-ого стрілецького полку 1-ого армійського корпусу 8-ої армії південного військового округу зс рф. Серед окупантів він відомий як "Угрюмий".

За даними слідства, чоловік брав безпосередню участь у захопленні селища Великий Бурлук Купʼянського району. У населеному пункті окупанти облаштували катівню у підвалі місцевого відділку поліції, де підозрюваний став "смотрящим".

Він знущався та катував незаконно затриманих ветеранів АТО та громадян з проукраїнською позицією, які відмовлялись працювати на окупаційну владу. Підозрюваний бив їх ногами, руками та зброєю по всьому тілу, погрожуючи вбити

- розповіли в Офісі Генпрокурора. 

Також, як повідомляється, "Смотрящий" морив затриманих голодом, не давав питної води та постійно влаштовував допити, щоб позбавити людей сну.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Комісія ООН виявили нові докази масових катувань українців росіянами24.09.24, 01:40

Популярні

Новини по темі

СБУ затримала агента фсб, який стежив за колонами ЗСУ

 • 12861 переглядiв

Блінкен сьогодні зустрінеться з главою МЗС Китаю в Нью-Йорку

 • 10752 переглядiв