ukenru
kasovi-aparati-dlya-fopiv-vereschuk-nazvala-datu-vidkritikh-debativ

Касові апарати для ФОПів: Верещук назвала дату відкритих дебатів

 • 16288 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. У вівторок, 10 листопада, відбудуться дебати між представниками малого бізнесу та народними депутатами. Про це заявила нардеп від "Слуги народу" Ірина Верещук, передає УНН.

Обговорюватимуть законопроект №4313 про касові апарати для малого бізнесу, який Рада відправила на повторне читання.

"Зараз з однієї сторони закон, який уже прийнятий, який діє і наздоганяє ФОПів, з іншої - люди, які не можуть на сьогодні собі дозволити такі видатки", - сказала вона.

Верещук повідомила про те, що відкриті дебати допоможуть вирішити це питання.

"Я знайшла можливість і у вівторок у нашому комітеті зустрічаються ті ФОПи, які мають великі претензії до таких законів. Данило Гетьманцев і ми, як народні депутати. Це будуть відкриті дебати. Один одному спробуємо пояснити, що ми маємо на увазі і сподіваюся, знайдемо консенсус", - зазначила вона.

Сама же Верещук вважає, що правила повинні бути єдині для всіх, але потрібно починати не з малого бізнесу, а з контрабанди на митниці, наприклад.

"Моя теза дуже проста: я не є фахівцем, але я тверезо мислю і дивлюсь очима реаліста – де я живу, з ким я живу, і як я маю себе поводити у тому суспільстві, де ми проживаємо. Звісно, що правила мають бути одні для всіх, звичайно що в Європі, у США, де є фіскальна політика, де є інститути судочинства права, правоохоронна система, яка не переслідує, тих хто не хоче платити щомісяця "мзду" - звичайно, що правила мають бути для всіх. А де ми зараз живемо, як ми можемо пояснити ФОПам на сьогодні, що правила дійсно одні для всіх? І для великого бізнесу, і для малого, коли вони бачать, наприклад, контрабанду на митниці. Коли вони самі змушені користатися контрабандним товаром, бо без нього вони не виживуть. То давайте припинимо контрабанду? Давайте не починати з ФОПів", - наголосила вона.

Нагадаємо, Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроект, яким пропонується до 2022 року відтермінувати обов’язкове використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) для малого та середнього бізнесу.

Українські Національні Новини

Політика