kantsler-sholts-proviv-telefonnu-rozmovu-iz-zelenskim-detali

Канцлер Шольц провів телефонну розмову із Зеленським: деталі

 • 380648 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Канцлер Німеччини Шольц сьогодні провів телефонну розмову із президентом України Володимиром Зеленським та обговорив з ним політичну, військову та гуманітарну ситуацію в Україні, передає УНН з посиланням на заяву пресслужби канцлера.

Цитата

"Президент Зеленський поінформував про наслідки нещодавніх авіаударів росії українськими містами та об'єктами критичної інфраструктури. Він подякував федеральному уряду за військову підтримку, особливо за зміцнення системи ППО України", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Канцлер засудив поновлення російських авіаударів по цивільних об'єктах України та підтвердив непорушну солідарність з Україною перед російською агресією. Він заявив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну, зокрема у військовій сфері, у тісній координації з європейськими та міжнародними партнерами.

Федеральний канцлер та Президент України домовилися продовжити конструктивний обмін думками, у тому числі з метою глобальної підтримки мирного рішення, та залишатися у тісному контакті.

Додамо

росія не полишає своїх спроб завдати руйнівних ударів по Києву. За останні кілька днів зросла щільність атак ворога. У ніч проти 30 травня росія знову атакувала Київ. Повітряна тривога тривала близько трьох годин, вибухи було чути у різних районах столиці.

У Національній поліції України повідомили, що внаслідок ворожих обстрілів 13 людей отримали поранення, ще одна лдина загинула.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Канцлер Шольц провів телефонну розмову із Зеленським: деталі

     • 380648 переглядiв

    Döner Маркети Києва отримали премію Restaurant Awards від Bolt Food Ukraine

     • 336214 переглядiв