kandidat-u-premyeri-britaniyi-rishi-sunak-obrushivsya-iz-kritikoyu-na-kitay

Кандидат у прем'єри Британії Ріші Сунак обрушився із критикою на Китай

 • 317117 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Ріші Сунак пообіцяв вжити жорстких заходів щодо Китаю, якщо він стане наступним прем'єр-міністром Великої Британії, назвавши азіатську наддержаву «загрозою номер один» для внутрішньої та глобальної безпеки, передає УНН, з посиланням на AFP.

Деталі

Заява колишнього міністра фінансів була зроблена після того, як його суперниця у двох останніх перегонах за лідерство в правлячій Консервативній партії Ліз Трасс звинуватила його у слабкості щодо Китаю та росії.

Пропозиції Сунака включають закриття всіх 30 інститутів Конфуція у Великій Британії, що запобіжить поширенню впливу Китаю через культурні та мовні програми.

Він також пообіцяв «вигнати КПК (Комуністичну партію Китаю) з наших університетів», змусивши вищі навчальні заклади розкривати інформацію про іноземне фінансування.

Британське розвідувальне агентство MI5 використовуватиметься для боротьби з китайським шпигунством, і Сунак прагнутиме налагодження міжнародного співробітництва в «стилі НАТО» для боротьби з китайськими загрозами в кіберпросторі.

Сунак заявив, що Китай «краде технології та проникає до університетів» і «підтримує» володимира путіна купуючи російську нафту, а також намагається залякувати сусідів, включаючи Тайвань.

Він обрушився з критикою на глобальну схему Китаю «Один пояс, один шлях», яка «звалює на країни, що розвиваються, непереборну заборгованість».

«Вони катують, затримують і вселяють ідеологію своїм власним людям, у тому числі в Сіньцзяні та Гонконгу, порушуючи права людини», — додав він.

«Досить. Надто довго політики у Британії та на всьому Заході розстелювали червону доріжку та заплющували очі на мерзенну діяльність та амбіції Китаю. Я зміню це в перший день як прем'єр-міністр».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник розвідки МІ-6 заявив, що Китай, росія та Іран є головними в списку загроз Великої Британії

Додамо

Увага до Пекіна збігається з попередженнями МІ5 та ФБР про сплеск китайського комерційного шпигунства на Заході.

У березні минулого року в комплексному огляді безпеки, оборони та зовнішньої політики Китай було названо «найбільшою державною загрозою економічній безпеці Великої Британії».

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Найбільше місто Пакистану паралізовано мусонним дощем

     • 309450 переглядiв

    Зеленський заявив, що Україна відзначить День Незалежності

     • 202975 переглядiв

    МХП передав продукти для переселенців на Вінниччині

     • 188950 переглядiв

    Саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня – Зеленський

     • 127200 переглядiв