kanadskiy-vcheniy-rozpoviv-pro-korisni-vlastivosti-vina

Канадський вчений розповів про корисні властивості вина

 • 10168 переглядiв

Він підкреслив, що червоне вино містить більше 500 різних хімічних речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вино "Коктебель" відзначене нагородою у Франції

"Один клас, "поліфеноли", згідно з науковими дослідженнями, має антиоксидантну і протизапальну дію", - підкреслив професор.

Також, за словами А.Баранчука, алкоголь і поліфеноли володіють декількома позитивними для здоров'я якостями.

"Одне з них - сприяння збільшенню ЛПВЩ-холестерину ("хорошого холестерину") і зниження LDL-окислення ("поганого холестерину"). Вважається, що вони підвищують чутливість до інсуліну, і нібито поліпшують кров'яний тиск", - пояснив професор.

Нагадаємо, раніше експерти перевірили якість українських вин і назвали ті, в яких перевищений вміст сірчистої кислоти.

Згідно з результатами дослідження, 8 з 10 перевірених зразків не перевищили допустимих норм вмісту діоксиду сірки.

Зокрема, це вина таких виробників, як: Shabo, Inkerman, Oreanda, Коктебель. У винах двох виробників допустимі показники були перевищені: незначне перевищення норми діоксиду сірки виявилося у вині Chardonnay від Cotnar (25 замість 20 мг/дм3) і Аліготе 2016 від "Виноробного господарства князя Трубецького".

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Канадський вчений розповів про корисні властивості вина

     • 10168 переглядiв

    Лідер "Олімпіку" Богданов покинув клуб

     • 15031 переглядiв

    В Одесі закриють генеральне консульство Білорусі

     • 18872 переглядiв

    Випуск новин станом на 19 годину 5 січня

     • 6242 переглядiв

    Міжнародні резерви України за рік зросли на 21% - НБУ

     • 15794 переглядiв

    У США в результаті негоди загинуло 19 осіб

     • 13285 переглядiв