isw-ofitsiyna-reaktsiya-rf-na-smert-viyskkora-fomina-ne-stvorila-tsilisnogo-narativu-v-rosiyskomu-informprostori

ISW: офіційна реакція рф на смерть"військкора" фоміна не створила цілісного наративу в російському інформпросторі

 • 752296 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Реакція росії на загибель "військкора" іллі фоміна не змогла створити єдиного наративу в інформаційному просторі та призвела до різних версій відомих про-військових "лідерів думок", передає УНН з посиланням на Інститут вивчення війни.

Деталі

У ISW зазначають, що кілька відомих мілблогерів і новинних "лідерів думок" зосередилися на повідомленні про розслідування справи Дар'ї Трепової та аналізі відеозаписів, що передували вибуху та його наслідків.

Інші мілблогери стверджували, що напад здійснили українські спецслужби, і поширювали новини про розслідування, не надаючи додаткових коментарів щодо ситуації. Народна міліція так званої "ДНР"опублікувала просте повідомлення про жалобу за Фоміним, не беручи участі у загальній інформаційній реакції від кремля, говорять аналітики ISW.

Також в Інституті вивчення війни зауважили, що депутат окупаційної влади у Запорізької області володимир рогов заявив, що невідомі зловмисники обрали фоміна своєю мішенню, оскільки він прислухався як до російської, так і до української точки зору, мав понад 500 000 підписників у Telegram та ефективно організовував збір пожертв для російських військ.

Глава російської православної церкви патріарх кирило пов'язав вбивство іллі фоміна з конфліктом навколо Києво-Печерської лаври,попри те, що очевидного зв'язку між цими двома інцидентами не існує, зазначили в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у кафе пригожина: що відомо про загиблого "воєнкора" владлена татарського

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Наступний поєдинок Усика має бути проти британця Дюбуа

     • 1806483 переглядiв

    Атака на Одесу: знищено 14 "шахедів" - Повітряні Сили ЗСУ

     • 4198018 переглядiв

    У Одесі пролунали вибухи — ЗМІ

     • 1797097 переглядiв

    Навчання Росії у Білорусі продовжили, як мінімум, до 10 квітня

     • 827423 переглядiв