iran-zavtra-ogolosit-pershi-visnovki-avariyi-litaka-mau

Іран завтра оголосить перші висновки розслідування аварії літака МАУ

 • 13756 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. У суботу, 11 січня, Іран оголосить перші висновки розслідування причин авіакатастрофи українського літака МАУ в Тегерані. Про це повідомляє УНН з посиланням на телеканал CNN і іранське видання FarsNews.

11 січня представники Ірану зустрінуться з іноземними делегаціями, щоб розглянути результати розслідування причин та обставин аварії літака української авіакомпанії МАУ.

Завтра також буде названо головну версію авіакатстрофи українського літака, яку розглядають в Тегерані.

"Буде нарада, і після розгляду первинних висновків буде опубліковано причину аварії літака", - повідомили іранські чиновники.

Нагадаємо, за словами неназваного джерела CNN, знайомого з даними розвідки США, український літак, що здійснював рейс з Тегерана до Києва, був збитий двома ракетами наземно-повітряного типу "Тор", виготовленими в Росії.

Джерело стверджує, що в розвідці США бачили, як іранські радіолокаційні сигнали фіксуються на українському літаку, перш ніж він зазнав аварії.

Крім того, прем'єр Канади Джастін Трюдо відкрито заявив, що є розвідувальна інформація, що літак МАУ в Ірані був збитий ракетою "земля-повітря" іранськими силами.

Іран заперечує, що авіалайнер МАУ, який зазнав катастрофи під Тегераном, був збитий ракетою.

Раніше у РНБО заявили про три "закриті" версії катастрофи літака МАУ в Ірані. Водночас у РНБО зазначили, що вивчається версія ураження літака МАУ в Ірані російською ракетою ЗРК "Тор".

8 січня державні засоби масової інформації Ірану повідомили, що рейс PS752 "Міжнародних авіаліній України" розбився неподалік від Тегерана приблизно через три хвилини після зльоту з міжнародного аеропорту Імама Хомейні, в результаті чого загинули всі пасажири і члени екіпажу на борту.

На борту літака МАУ, який зазнав аварії в Ірані, було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. МАУ опублікувала список пасажирів літака, який розбився в Ірані.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Хлопець у центрі Львова влаштував стрілянину

     • 18721 переглядiв

    У Київ прибув борт із пораненими військовими: що відомо

     • 18190 переглядiв