ukenru
institut-vivchennya-viyni-rosiyskim-okupantam-bude-vazhko-vzyati-slovyansk-cherez-siverskiy-donets

Інститут вивчення війни: російським окупантам буде важко взяти Слов'янськ через Сіверський Донець

 • 162003 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Російські окупанти досягли незначних успіхів на північ від Слов'янська, але, ймовірно, зіштовхнуться з труднощами під час штурму міста через тактичні проблеми, пов'язані з форсуванням Сіверського Донця. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

Як зазначається, російські окупанти наступали на Слов'янськ з південного сходу від Ізюма. Вони, ймовірно, намагаються використати свій контроль над районом навколо Святогірська, щоб просунутися у бік Слов'янська.

Інститут вивчення війни наголошує, що спробам окупантів просунутися до Слов'янська, ймовірно, заважає Сіверський Донець, який їм доведеться успішно перетнути на північ (в районі Святогірська-Тетянівки) і на схід від Слов'янська (в районі Райгородка), щоб просунутися до міста.

Окупанти продовжували наземні, повітряні та артилерійські атаки на схід від Бахмута і 9 червня досягли поступових успіхів. Зокрема російські загарбники досягли часткового успіху в Комишувасі та Ротах. Також окупанти продовжували безуспішні атаки на Нагірне та Миколаївку.

Нагадаємо 

Інститут вивчення війни припускає, що росіяни спробують вийти на Лисичанськ із півдня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП