hur-pidtverdylo-likvidatsiiu-kolaborantky-u-berdiansku-ta-potochnyly-imia

ГУР підтвердило ліквідацію колаборантки у Бердянську та поточнили ім’я

 • 40154 переглядiв

Колаборантку на ім'я Світлана Володимирівна Самойленко, яка організувала путінські псевдовибори в окупованому Бердянську, українська розвідка ліквідувала 6 березня 2024 року.

У Головному управлінні розвідки підтвердили ліквідацію колаборантки у Бердянську, яка займалась організацією псевдовиборів путіна. Українська розвідка також поточнила ім’я зрадниці. Мова йде про Світлану Самойленко, пише УНН із посиланням на заяву ГУР.

 ГУР МО України інформує ― 6 березня 2024 року у тимчасово окупованому Бердянську була ліквідована колаборантка  Самойленко Світлана Володимирівна, яка організовувала псевдовибори путіна на окупованих територіях Запорізької області.

– йдеться у повідомленні ГУР. 

Деталі

За даними української розвідки після поневолення міста у 2022 році жінка добровільно пішла на співпрацю із московитами та отримала місце у російській окупаційній адміністрації.

Зокрема, у межах підготовки до псевдовиборів путіна Світлана Самойленко прагнула вислужитись перед московитами: залякувала та тероризувала бердянців, примушуючи їх брати участь у незаконному фейковому голосуванні.

В ГУР також розповіли, що так званий воєнний комендант Бердянська полковник зс рф бардін "призначив" Світлану Самойленко на посаду "заступниці мера з питань економіки, агросектору та фінансів".

Зазначається, що чоловік та повнолітній син жінки також служать російським окупантам.

Нагадаємо

Раніше в вдень начальниця Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіціна у своєму телеграм заявила про те, що в окупованому росіянами Бердянську ліквідували колаборанту, яка допомагала у проведенні псевдовиборів рф на захопленій території України. Щоправда, Галіцина писала, що мова йде про знищення  Ільїної Олени Валеріївни.

Популярні

Новини по темі