humeniuk-pro-udar-rf-z-krymu-po-kyievu-voroh-vyshukuie-sposoby-yakyi-chynom-tysnuty-na-naselennia-ukrainy

Гуменюк про удар рф з Криму по Києву: ворог вишукує способи, який чином тиснути на населення України

 • 23624 переглядiв

росіяни вишукують способи, як тиснути з найнесподіваніших напрямків та використовують озброєння, яке буде ускладнювати роботу української ППО.

Російські окупанти вишукують способи, який чином тиснути з найнесподіваніших напрямків й з використанням озброєння, яке буде ускладнювати роботу українських систем ППО. Про це повідомила начальниця прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, коментуючи удар рф з Криму балістикою по Києві, передає УНН.

На запитання, чи дійсно заява про те, що росія готує масштабний ракетний удар, накопичила "Циркони" в Криму відповідає дійсності, Гуменюк відповіла: "Створено певний ажіотаж за допомогою ЗМІ. Насправді розмова була про те, що ворог може завдавати такі удари й це потрібно враховувати".

Вона зазначила, що практику вже бачили, коли рф завдала удару по Києву балістикою з Криму.

Це означає, що ворог вишукує способи, який чином тиснути з найнесподіваніших напрямків, й з використанням озброєння яке буде ускладнювати роботу нашим системам ППО. Ми говоримо про те, що усвідомлюємо, які види озброєння ворог готовий застосувати, що він не зупиняється в модернізації свого озброєння, що він намагається вишукати способи тиску на населення України фактично на всій території, не тільки на прифронтових територіях

- розповіла Гуменюк.

Доповнення

Керівник ЦПД при РНБО Андрій Коваленко повідомляв, що під час ракетної атаки 25 березня по Києву росіяни застосували гіперзвукову ракету "Циркон".

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін раніше розповів деталі експертизи ракет "Циркон", якими ворог завдав удар по Україні у лютому цього року.

"Ракета 3М22 "Циркон" складається з комплектуючих вузлів, що позначаються відповідним маркуванням 3Л22, 3В22 тощо, тобто літера може відрізнятися, але загальне маркування для ракет – 3М22. На кількох уламках шляхом лазерного гравіювання та методом тиснення виконано надпис 3Л22, що свідчить про конкретний вузол з конкретного виробу. Крім того, болти на рульових механізмах мають маркування у вигляді цифр 26, що є особливістю "Циркону". Інші маркування на уламках ракети вказують на дату виробництва її складових компонентів − кін. 2023-2024 роки. Це означає, що ракета була зібрана нещодавно. Мікроелектроніка мало збережена та практично не піддається аналізу через фізичні пошкодження. Здійснюються заходи для визначання складу металу з фрагментів корпусу ракети та термоізоляційних матеріалів. Значна фрагментація ракети ускладнює ідентифікацію, однак уже можемо сказати, що зброя не відповідає заявленим ворогом тактико-технічним характеристикам. У ході подальшого експертного дослідження вся можлива інформація буде деталізована" - зазначив директор КНДІСЕ.

Додав, що ракета не відповідає заявленим росією характеристикам і не містить жодних новітніх технологій.

Популярні

Новини по темі