ukenru
hrafiky-vidkliuchen-elektryky-diiut-lyshe-na-kharkivshchyni-odnak-mozhlyvi-obmezhennia-shche-u-dvokh-oblastiakh-ukrenerho

Графіки відключень електрики діють лише на Харківщині, однак можливі обмеження ще у двох областях - Укренерго

 • 35548 переглядiв

Графіки відключення електроенергії діють лише в Харківській області, але обмеження можуть бути застосовані в Одеській та Хмельницькій областях через зростання споживання.

Станом на ранок четверга графіки відключень електрики діють лише в Харківській області. Втім можливе застосування обмежень на Одещині та Хмельниччині. Негода знеструмила 19 населених пунктів на Хмельниччині та 5 на Київщині. З інших причин без живлення 389 населених пунктів. Про це повідомили в Укренерго, передає УНН

Наразі графіки відключень діють лише на Харківщині. Але із зростанням споживання можливе застосування обмеження на Одещині та Хмельниччині. На Криворіжжі відключення не прогнозуються

- заявили в Укренерго.

Як повідомляється, на одній з теплових електростанцій після ремонту включений в роботу енергоблок. Вітряна та сонячна погода сприяють роботі електростанцій на ВДЕ. Тому електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для покриття потреб всіх споживачів. 

"Дефіцит в енергосистемі не прогнозується", - зауважили в Укренерго. 

Також повідомили, що вчора, з 19:00 до 20:00 на запит польського оператора PSE, "Укренерго" надавало аварійну допомогу енергосистемі Польщі загальним обсягом 100 МВт*год.

Імпорт та експорт 

Сьогодні імпорт прогнозується з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 13087 МВТ*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 494 МВт. Експорт не заплановано.

Знеструмлення 

За даними Укренерго, сильний вітер залишив без електроенергії 19 населених пунктів на Хмельниччині та 5 на Київщині. З інших причин на ранок знеструмлено 389 населені пункти.

Через бойові дії є нові знеструмлення в Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській областях. Через технологічні порушення - є знеструмлення в Київській, Кіровоградській областях.

Питання підвищення тарифів на електроенергію наразі не розглядається - міністр28.03.24, 09:43 • [views_0]