holova-yevrokomisii-ursula-fon-der-liaiien-skasuvala-vizyt-kolehii-yek-do-uhorshchyny-chomu

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн скасувала візит колегії ЄК до Угорщини: чому

 • 100924 переглядiв

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії ЄК до Будапешта через нещодавні події, пов'язані з головуванням Угорщини в Раді ЄС, і ЄК буде представлена на неформальних зустрічах Ради лише на рівні вищих державних службовців.

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн скасувала візит колегії ЄК до Будапешта "у світлі останніх подій, які відзначили головування Угорщини". Про це повідомив представник глави Єврокомісії Ерік Мамер, передає УНН.

"... у світлі останніх подій, що відзначили початок головування Угорщини (у Раді ЄС)", Єврокомісія з рішення фон дер Ляйєн буде представлена ​​на рівні старших держслужбовців лише на неформальних засіданнях Ради", - повідомив Мамер.

Після візитів Орбана Будапешт отримав "жовту картку" на зустрічі ЄС - Politico11.07.24, 08:58

Контекст 

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 2 липня приїздив до Києва на зустріч із президентом Володимиром Зеленським. За декілька днів після того, угорський прем'єр здійснив неанонсований візит до москви, де зустрівся з російським лідером володмиром путіним. 

На завершення Віктор Орбан вирушив до Китаю. Глава Китаю Сі Цзіньпін на зустрічі з Орбаном також казав про "швидке припинення вогню та політичне врегулювання" російсько-української війни.

Угорщину можуть усунути від головування в ЄС після візитів Орбана до рф та Китаю - Politico09.07.24, 20:08

Нагадаємо

Агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела заявило, що візити прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до москви і Пекіна для зустрічей з путіним і Сі Цзіньпіном роздратували західних союзників.

Популярні

Новини по темі

Віцепрем’єрка з євроінтеграції Молдови прибула до України

 • 80658 переглядiв