hlava-mzs-zaklykav-partneriv-zabezpechyty-tryvalu-finansovu-dopomohu-ukraini

Глава МЗС закликав партнерів забезпечити тривалу фінансову допомогу Україні

 • 14851 переглядiв

Міжнародні партнери України повинні забезпечити тривалу фінансову допомогу Україні, ще на етапі формування власних бюджетів. Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, передає УНН.

Деталі 

Глава МЗС наголосив, що довгострокові зобов'язання партнерів щодо підтримки Києва - дають Україні впевненість у перемозі.

Зараз триває бюджетний процес у низці країн. Ми закликаємо партнерів забезпечити тривалу фінансову допомогу Україні. Довгострокові зобов’язання, як-от закріплені в наших безпекових угодах Kyiv Compact, дають впевненість, що ми переможемо та захистимо спільні цінності та безпеку

- заявив Сибіга. 

Дипломат пояснив, що війна це не тільки це не лише зброя, а й економіка. За його словами, фінансова допомога Україні є надзвичайно важливою.

Фінансова допомога партнерів дасть змогу профінансувати близько 23% ВВП у цьому році - Пишний25.07.24, 15:21

Кожен долар невійськової підтримки вивільняє один наш власний долар для посилення оборони. Якою б не була ціна підтримки України, ціна успіху Росії буде набагато вищою

- впевнений міністр закордонних справ.

Нагадаємо

ЄС планує надати Україні до 40 млрд євро нових кредитів до кінця року без участі США. Це рішення ухвалене після провалу плану G7 щодо використання заморожених російських активів для допомоги Україні.

Популярні

Новини по темі