hlava-mzs-sybiha-zustrivsia-z-delehatsiieiu-parlamentu-kanady

Глава МЗС Сибіга зустрівся з делегацією Парламенту Канади

 • 11349 переглядiв

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів зустріч із делегацією Парламенту Канади, очолюваною спікером Ґреґом Фергюсом. Про це повідомляє МЗС України, передає УНН.

Деталі

Під час зустрічі міністр висловив щиру вдячність канадським парламентарям за їхню непохитну багатопартійну підтримку в різних сферах – військовій, політичній, фінансовій, гуманітарній та санкційній.

Андрій Сибіга поінформував делегацію про ситуацію на фронті, зокрема про курську операцію та оборону на найбільш складних ділянках. Він акцентував увагу на нагальних військових та цивільних потребах України в умовах постійного повітряного терору з боку терористичної держави.

Міністр також підкреслив важливість Плану перемоги як інструменту реалізації Формули миру. Він відзначив лідерську роль Канади у діяльності Міжнародної коаліції з повернення українських дітей та висловив вдячність Палаті громад за ухвалення відповідної резолюції.

Сторони обговорили також організацію міністерської конференції з людського виміру, що відбудеться в Канаді наприкінці жовтня, присвяченої четвертому пункту Формули миру – "Звільнення всіх ув’язнених і депортованих осіб".

Сибіга розпочав візит до Польщі і вшанував у Варшаві пам'ять захисників01.10.24, 13:51

Популярні

Новини по темі

Глава МЗС Сибіга зустрівся з делегацією Парламенту Канади

 • 11349 переглядiв

Збірна України зіграла внічию з Чехією

 • 8859 переглядiв

Франція арештувала майно двох росіян на понад 70 млн євро

 • 9740 переглядiв

Вибухи на Кіровоградщині: попередньо, працювали сили оборони

 • 11863 переглядiв

рф здійснила 16 обстрілів по Сумщині: 28 вибухів у 7 громадах

 • 11805 переглядiв

Єрмак: Україні потрібна нова архітектура безпеки

 • 21462 переглядiв