hendyrektor-hamate-rozpoviv-pro-rezultaty-perevirok-na-ukrainskykh-aes

Гендиректор МАГАТЕ розповів про результати перевірок на українських АЕС

 • 16315 переглядiв

Інспекції МАГАТЕ не виявили витоку ядерних матеріалів на українських АЕС, незважаючи на триваючу війну, заявив Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Представники Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) під час розслідування з'ясували, що витоку ядерних матеріалів на українських АЕС не було, заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі з нагоди Міжнародної конференції з ядерної безпеки 2024. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу МАГАТЕ. 

Деталі 

За словами Гроссі, МАГАТЕ перебуває на передовій адаптації ядерної безпеки до нових викликів, включно з війною. Сім принципів забезпечення ядерної безпеки "внесли вирішальну ясність під час війни і є свідченням адаптивності МАГАТЕ та режиму безпеки", - вказав директор агентства. 

Як вказав Гроссі, МАГАТЕ постійно робить зусилля з підтримки України, зокрема завдяки постійній присутності експертів МАГАТЕ на всіх українських атомних електростанціях, зокрема й Запорізької АЕС, що знаходиться на передовій лінії війни. 

Коли надходили звинувачення в порушенні ядерної безпеки, МАГАТЕ проводило неупереджене і наукове розслідування. Ми встановили факти, що витоку ядерних матеріалів не було, розвіявши військову туманність і розрядивши напружену обстановку

- заявив гендиректор ГАМАТЕ. 

Доповнення 

В кінці квітня Рафаель Гроссі розповідав, що атаки дронів на Запорізьку АЕС припинилися, але ситуація на станції залишається непередбачуваною. 

Популярні

Новини по темі

НКРЕКП підвищила граничні ціни на електроенергію для бізнесу

 • 15884 переглядiв