haz-v-yevropi-dorozhchaie-na-tli-poboiuvan-shchodo-postavok-cherez-napruzhenist-na-blyzkomu-skhodi

Газ в Європі дорожчає на тлі побоювань щодо поставок через напруженість на Близькому Сході

 • 29158 переглядiв

Європейські ціни на газ зросли на 2,2% через ескалацію на Близькому Сході та побоювання перебоїв з постачанням. Трейдери стурбовані створенням запасів на зиму, незважаючи на добре заповнені сховища.

Європейські ціни на природний газ зростали на торгах чотири сесії поспіль, на тлі того, як зростаючі геополітичні ризики на Близькому Сході підживлювали побоювання з приводу постачання палива, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Бенчмарки на постачання у вересні зросли в середу на 2,2%, встановившись на п'ятитижневому максимумі для контракту на тлі того, як трейдери переймаються своєю здатністю створити запаси на зиму.

Як зазначається, ХАМАС заявив, що Ізраїль убив його політичного лідера в результаті авіаудару по Тегерану, що спонукало Іран відповісти, що він "прагне помститися". Ескалація ще більше загострює ситуацію у багатому енергоресурсами регіоні у період посилення глобальної конкуренції за скраплений природний газ, вказує видання.

Вбивство лідера ХАМАС Ханії у Тегерані посилило побоювання розширення конфлікту в Газі на Близький Схід - Reuters31.07.24, 18:25

За даними відстеження суден, у липні поставки СПГ до Європи були приблизно на 30% нижчими від середнього. Тим часом перебої на норвезьких родовищах ще більше погіршили ситуацію на ринку. У той час, як сховища континенту добре заповнені для цієї пори року, спекотна погода збільшує попит на кондиціювання повітря.

Ф'ючерси на газ на вересень закрилися на рівні 35,87 євро за мегават-годину на хабі Title Transfer Facility у Нідерландах 31 липня.

"Подальша ескалація на Близькому Сході показує, як швидко TTF може підскочити за день", - сказала Флоренс Шміт, енергетичний стратег Rabobank.

Chevron Corp. заявила, що її об'єкти в Ізраїлі повністю працездатні і продовжують постачати газ місцевим та регіональним споживачам із резервуарів Левіафан та Тамар.

ЄС обговорює з Україною газовий транзит, один із варіантів може передбачати газ з Азербайджану - Bloomberg11.06.24, 11:48

Популярні

На Дніпропетровщині сили ППО збили чотири російські дрони

 • 106081 переглядiв

В російському Курську вночі пролунали вибухи

 • 116631 переглядiв

Ілля Яшин опублікував перше фото після звільнення з в'язниці

 • 107496 переглядiв

Міжнародний день пива: ТОП 20 фактів про хмільний напій

 • 113727 переглядiв

Новини по темі

ППО збила 11 ворожих безпілотників на півдні та сході

 • 22775 переглядiв

Курс валют на 2 серпня: Нацбанк послабив курс гривні

 • 16476 переглядiв