ukenru
energoatom-ta-argentinska-kompaniya-rozpochali-naukovu-spivpratsyu-v-atomniy-energetitsi

"Енергоатом" та аргентинська компанія розпочали наукову співпрацю в атомній енергетиці

 • 8302 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Президент Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Юрій Недашковський і президент аргентинської атомної енергогенеруючої компанії Nucleoelectrica Argentina Рубен Омар Семмолони підписали меморандум про науково-технічне співробітництво в сфері атомної енергетики. Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому", передає УНН.

Меморандум був підписаний сторонами 27 жовтня 2016 року під час офіційного візиту делегації НАЕК "Енергоатом" на АЕС Атуча (Аргентина).

Згідно з повідомленням, меморандум передбачає науково-технічне співробітництво сторін у галузі мирного використання атомної енергії, обмін досвідом будівництва і безпечної експлуатації АЕС, включаючи питання підвищення безпеки, поводження з відпрацьованим ядерним паливом (ВЯП) та радіоактивними відходами (РАВ), реконструкції і модернізації, продовження термінів експлуатації АЕС, підготовку експлуатаційного і ремонтного персоналу.

Нагадаємо, за словами А.Калашник, Україні у галузі геології потрібні інновації та підтримка власного наукового потенціалу.

Як повідомляв УННігнорування проблеми геологічної науки загрожує Україні втратою цілих галузей.

 

Українські Національні Новини

Економіка