eksperty-kndise-vpevneni-shcho-neshchodavni-udary-po-kyivshchyni-voroh-zavdavav-same-pivnichnokoreiskymy-raketamy-miniust

Експерти КНДІСЕ впевнені, що нещодавні удари по Київщині ворог завдавав саме північнокорейськими ракетами – Мін’юст

 • 59560 переглядiв

Фахівці КНДІСЕ ідентифікували уламки ракет КНДР після ударів по Київській області. Експерти впевнені у походженні ракет, але не можуть встановити дату їх виготовлення.

Саме фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз під час дослідження уламків дійшли висновку, що нещодавні удари по Київській області росіяни завдавали ракетами виробництва КНДР. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Андрій Гайченко в коментарі УНН.

Деталі

Представник Мін’юсту зазначив, що, наразі, неможливо встановити дату виготовлення цих ракет.

До КНДІСЕ за останній тиждень передані для проведення експертиз уламки ракет. Спеціалістами Інституту вони ідентифіковані. Експерти з даного напрямку досліджень на 100% впевнені, що це уламки ракет виробництва КНДР. По даті виготовлення та можливій їх модернізації визначитися неможливо,  у зв’язку із відсутністю маркувань та клеймування з датами на уламках

- повідомив Андрій Гайченко.

Він також відзначив, що експерти Інституту особисто приймали участь в оглядах місць подій у Броварському та Білоцерківському районах Київської області, де ними були вилучені зазначені уламки ракет.

Зеленський про удар по Київщині: росіяни, попередньо, застосували північнокорейську ракету11.08.24, 12:19

Додатково

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз ідентифікували понад 30 частин та уламків ворожої ракети Х-101, яка влучила у дитячу лікарню "Охматдит".

Зокрема були ідентифіковані: частина приводу повороту з фрагментами ланжерону консолі крила ракети, фрагменти хвостового відсіку із частинами аеродинамічних рулів, фрагмент двигуна, фрагменти зовнішньої обшивки двигуна з частинами серійного номера та виробничого номера двигуна.

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 13 серпня: долар та євро відновили ріст

 • 23467 переглядiв