ukenru
ekspert-masove-testuvannya-ta-vaktsinatsiya-yedini-shlyakhi-vikhodu-z-ekonomichnoyi-koronakrizi

Експерт: масове тестування та вакцинація – єдині шляхи виходу з економічної коронакризи

 • 17296 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Лише економіки тих країн, які навчаться оперативно масово тестувати та вакцинувати своє населення, вийдуть з кризи, спричиненої COVID-19. Таку думку в коментарі УНН висловив політолог Віктор Бобіренко.

Цитата:

"Я впевнений, що тільки ті економіки вийдуть з кризи, які швидко провакцинують і масово протестують своїх громадян. Максимально велику частину людей. В усьому світі це давно зрозуміли – я кажу про цивілізовані країни. Вони йдуть цим шляхом, і у них шансів здолати цю біду швидко більше, ніж у нас. За кордоном більш спроможні уряди та свідоміші громадяни – тому там вакцинацію і тестування називають головними інструментами, які допоможуть людству подолати COVID-19", - вважає Бобіренко.

Деталі

Експерт також не виключив, що причина поширення хвороби в Україні в людях, які не готові вакцинуватись від COVID-19 або не достатньо відповідальні, щоб робити тести та не інфікувати оточуючих у випадку зараження.

Доповнення

Відзначимо, що українські вчені розробили та запатентували унікальний ІФА-тест на антиген коронавірусу за допомогою якого можна тестувати до 1 мільйона осіб на добу. 

Тобто приблизно за один місяць з його допомогою можна протестувати все доросле населення України. До того ж вітчизняний тест здатен виявляти COVID-19 за 7 днів до появи перших симптомів. 

Українські Національні Новини

Політика