eksnardepu-zaochno-povidomleno-pro-pidozru-cherez-nezakonne-oderzhannia-613-tysiach-hryven-kompensatsii-za-zhytlo

Екснардепу заочно повідомлено про підозру через незаконне одержання 613 тисяч гривень компенсації за житло

 • 23123 переглядiв

Колишньому депутату, який обіймає керівну посаду в районній раді, повідомлено про підозру в незаконному отриманні 613 тисяч гривень компенсації за оренду квартири в Києві, якою він фактично не користувався.

Екснардепу, який наразі обіймає керівну посаду в одній з районних рад, повідомлено про підозру у незаконному отриманні 613 тисяч гривень компенсації за винайм житла у Києві. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

12 лютого 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в одній з районних рад, у незаконному отриманні 613 тис. гривень компенсації за винайм житла у столиці

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дії особи кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем.

Зважаючи на те, що місцеперебування колишнього нардепа не встановлено, про підозру йому повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, тобто заочно.

У межах слідства, яке здійснюють детективи НАБУ, встановлено, що попри наявність власного житла у столиці, народний депутат без законних на те підстав продовжив користуватись готельним номером ДП "Готельний комплекс "Київ". У результаті з вересня 2016 по березень 2019 року він незаконно отримав понад 613 тисяч грн компенсацій за винайм житла.

Нагадаємо

Народній депутатці Наталії Королевській, яка "забула" про майно на понад 4,3 млн грн, повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

Незаконне привласнення нафтопродуктів: Пашинському повідомили про підозру12.02.24, 14:49

Популярні

Новини по темі

Сенат США підтримав законопроект про допомогу Україні

 • 30676 переглядiв