dozvil-na-dalekobiinist-zmusyt-rosiiu-shukaty-myru-zelenskyi

Дозвіл на далекобійність змусить росію шукати миру - Зеленський

 • 12862 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що Україні потрібна достатня далекобійна зброя для зміни перебігу війни. Він обговорив це питання з високопосадовцями США та Великої Британії.

Питання про потребу України в далекобійності більше не викликає сумнівів, адже саме це допоможе переламати ситуацію на фронті, заявив президент Володимир Зеленський  під час виступу в межах XX зустрічі Ялтинської європейської стратегії, передає УНН.

Путіну не потрібні жодні дозволи, погодження на далекобійність. Кожен, хто просто бачить на мапі, звідки росія завдає ударів, де готує сили й тримає резерви, де розташовує військові об’єкти та яку використовує логістику, – кожен, хто все це бачить, очевидно розуміє, для чого Україні далекобійність

– сказав Зеленський.

Зеленський зазначив, що нещодавно детально обговорив це питання з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі. За словами президента, після цієї зустрічі більше не залишається невирішених питань щодо необхідності надання Україні достатніх далекобійних засобів.

Я хочу підкреслити: достатньої. Достатньої не для того, щоб просто сказати, що рішення є. Далекобійності, достатньої для того, щоб змінити перебіг війни та змусити Росію шукати миру. І ми дуже сподіваємося на наших партнерів, сподіваємося на результат від наших партнерів. Принаймні ми працюємо над цим

– додав президент.

Нагадаємо 

У російських ракетах, які атакують українські школи можуть бути деталі з Америки, Європи, Азії. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Саміті перших леді та джентельменів, а також зауважив - "безпека дітей стосується кожного.

Ірина Колеснік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Жнива-2024: уже зібрали понад 39 млн тонн врожаю

     • 11208 переглядiв

    На Херсонщині ще троє людей постраждали від атак рф

     • 8761 переглядiв