dostatnia-pidstava-dlia-zvilnennia-nardep-pro-neiavku-henprokurora-do-vr-i-nepovahu-do-vybortsiv

Достатня підстава для звільнення: нардеп про неявку Генпрокурора до ВР і неповагу до виборців

 • 105916 переглядiв

Достатньою підставою для звільнення Андрія Костіна з посади Генпрокурора є те, що він відмовився з'явитися за викликом до Верховної Ради щодо нібито корупційних дій його вже колишнього заступника Дмитра Вербицького. Таку думку висловив журналісту УНН нардеп Олексій Гончаренко.

 "Я вважаю, що потрібно (відсторонити Костіна – ред.). Підстава – достатньо того, що його викликала Верховна Рада і він не прийшов. Він зобов'язаний був з'явитися.  Тоді (коли його викликали – ред.)  йшла мова про Вербицького, але насправді саме Генеральний прокурор відповідає за боротьбу зі злочинністю в державі, він координує все це. Ми, на жаль, бачимо і корупцію, і корупційні справи й те, що ми побачили з його заступником, абсолютно якась ганебна ситуація із набуттям цих активів й всього іншого", - сказав Гончаренко.

Нардеп вважає, що це серйозні питання, які потрібно ставити Генпрокурору.

"Тому я думаю, що це дуже серйозні питання, які можна й треба йому ставити.  Повторюся, що тільки за те, що він не з'явився у ВР за викликом – це вже достатня підстава його звільняти. Бо мова не про ВР, це повага до українських виборців, це люди обрали цю Верховну Раду. Від імені людей ВР діє", - заявив Гончаренко.

Доповнення

18 червня повідомлялося, що  народні депутати викликали до Верховної Ради керівника Офісу генерального прокурора Андрія Костіна щодо корупційних дій його заступника Дмитра Вербицького.

Контекст

Журналісти "Схем" з'ясували, що заступник Генерального прокурора України Дмитро Вербицький живе в елітному київському котеджному містечку "Коник", де його племінник купив будинок за ціною в 6 разів меншою за ринкову вартість.

Також журналісти встановили, що дівчина Вербицького у 2024 році отримала елітне майно на суму не менше 52 мільйонів гривень, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Генеральний прокурор Андрій Костін  повідомляв про проведення службового розслідування щодо Дмитра Вербицького.

1 липня повідомлялося, що Дмитра Вербицького звільнено з посади заступника Генпрокурора.

3 липня НАЗК виявило у колишнього заступника Генпрокурора Вербицького необґрунтованих статків на 29 млн гривень.

Популярні

Новини по темі

В Україні знизився попит на бензинові авто

 • 18199 переглядiв