dopustiti-rosiyskikh-sposterigachiv-na-vibori-v-ukrayinu-yuridichno-nemozhlivo-klimkin

Допустити російських спостерігачів на вибори в Україну юридично неможливо - Клімкін

 • 9896 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Юридично допустити російських офіційних спостерігачів на вибори президента в Україні є неможливим. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з чеським колегою Томашом Петршічеком, передає кореспондент УНН.

"Ми чітко сказали, що МЗС не буде реєструвати офіційних спостерігачів від РФ на наступні вибори. Це є наша політична позиція, це є свідчення того, що Росія є державою-агресором, і навіть юридично допустити російських офіційних спостерігачів в Україні неможливо", - підкреслив Клімкін.

Вони надіслали відповідне офіційне звернення до Бюро з демократії і прав людини, що російських спостерігачів тут бути не може.

"Що заявляє Росія щодо своїх прагнень – вона може заявляти все що завгодно. Але за визначенням російських спостерігачів на виборах тут бути не може. В законі у нас є два органи, які можуть відповідно реєстровати спостерігачів – це МЗС і ЦВК. Сподіваюсь, що і ЦВК не буде за визначенням реєструвати російських офіційних спостерігачів", - сказав міністр.

Як повідомляв УНН, міністерство закордонних справ України офіційно проінформувало Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, що не прийматиме заявки від власників російських паспортів для реєстрації офіційними спостерігачами від іноземних держав або міжнародних організацій.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Таксі заблокували основну автомагістраль Мадрида

     • 9507 переглядiв

    ДСНС на час виборів працюватиме у посиленому режимі

     • 6942 переглядiв

    У Чеській Республіці проживає понад 100 тис. українців

     • 9656 переглядiв

    У Туреччині через туман зіткнулися близько 30 автомобілів

     • 15699 переглядiв