ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковідна і постковідна дієти: лікар порадив, як можна швидше відновити організм
Цитата:
“Антиоксиданти — це група вітамінів і мікроелементів, які захищають наші клітини від активного стресу. Це впливає на імунітет, бадьорість. Три найпопулярніших і ефективних антиоксиданти — це астаксантин (той, що робить червоним панцири раків, лобстерів, червоній рибі надає її колір). Потім ресвератрол, у великих кількостях міститься в шкірці червоного винограду, наприклад. І не варто забувати про властивості антиоксиданту і біофлавоноїду кверцетину”, - пояснює дієтолог.
Деталі
Олександр Кущ підкреслює, що ці імуностимулюючі і загальнозміцнюючі антиоксиданти у великих кількостях містяться в фіолетових фруктах і овочах.
“Продукти, які мають фіолетове забарвлення: фіолетова капуста, фіолетова цибуля, чорниця, особливо лісова, багаті антиоксидантами. Саме ці антиоксиданти в цілому відчутно і добре впливають на імунітет і загальне самопочуття”, - підкреслює дієтолог.
Окремо він також зазначає, що досить складно отримувати необхідну кількість антиоксидантів тільки з їжі, з огляду на їх низький рівень засвоюваності.
“Якщо немає можливості приймати у вигляді фруктів і овочів, тоді можна і потрібно вдатися до вживання у формі таблеток, порошків”, — резюмував Олександр Кущ.
Доповнення
Відзначимо, що українські фахівці Борщагівського хіміко-фармацевтичного заводу розробили єдину в світі з майже на 100% біодоступністю форму антиоксиданту кверцетину (“Квертин” в жувальних таблетках і “Корвітин®” в ін’єкціях), який з легкістю засвоюється організмом навіть при наявності проблем з усмоктуваністю в кишечнику.
Нагадаємо, раніше УНН писав, що кверцетин є рослинним сильнодіючим антиоксидантом і біофлавоноїдом, який міститься в ягодах, травах, овочах, фруктах і може допомагати впоратися з симптомами сезонної алергії і навіть хронічними болями.