deputata-partii-alternatyva-dlia-nimechchyny-krupno-oshtrafovano-za-prykhovuvannia-danykh-pro-biznes-u-bilorusi

Депутата партії "Альтернатива для Німеччини" крупно оштрафовано за приховування даних про бізнес у білорусі

 • 13347 переглядiв

Йорг Дорнау, депутат AfD, оштрафований на 20 862 євро за приховування бізнесу в білорусі. Він не розкрив інформацію про участь у компанії 'ООО Зибулька-БЕЛ' у встановлений термін.

Депутат від партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) Йорг Дорнау вів бізнес у білорусі, але не розкривав про це інформацію. Президія земельного парламенту Саксонії наклала на нього штраф у п'ятизначному розмірі. Пише УНН із посиланням на Welt.

Деталі

Для члена парламенту землі Саксонія від AfD Йорга Дорнау сільськогосподарський проект у Білорусі коштуватиме дорого. Оскільки Дорнау порушив свій обов'язок щодо розкриття інформації відповідно до закону, і не повідомив у встановлений законом термін про свою участь у компанії "000 Зибулька-БЕЛ" у Білорусі, - представника партії "Альтернатива для Німеччини" серйозно оштрафують.

Президія наклала штраф у розмірі 20 862 євро, повідомив парламент країни. Це відповідає трикратній базовій щомісячній компенсації.

Порушуючи правила ембарго: німецькі автодилери ввозили в рф розкішні автомобілі27.06.24, 17:18

"Ніхто не може просто поїхати в диктатуру Білорусі і створити там ферму, особливо ніхто з Німеччини", - наголосив лідер лівої фракції (Die Linke) Ріко Гебхардт.

Довідково

У Німеччині були зафіксовані інші випадки подібного штибу.

Колишній лідерці партії та парламентської групи Фрауці Петрі довелося заплатити 2 500 євро за те, що вона повернулася приватним літаком після поїздки до Росії у 2017 році. Тобто - отримала матеріальну вигоду.

Hugo Boss продала свій бізнес у Росії компанії 'Стокман'07.08.24, 05:31

Щодо Йорга Дорнау, як повідомляв WELT, політик АдН кілька разів зустрічався з прихильниками білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Однак приховав ці зустрічі на слуханнях у президії державного парламенту на початку червня.

Поведінка Дорнау свідчить про те, що він просуває інтереси мінського режиму в цій країні в обмін на прихильне ставлення до нього як до підприємця, пише Welt.

Посилення санкцій проти білорусі, яке розглядаютьу ЄС, має зупинити імпорт розкішних автомобілів до рф23.05.24, 17:29

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні відключати світло не планують

 • 22688 переглядiв