daniia-prypynyla-rozsliduvannia-u-spravi-pro-vybukhy-na-pivnichnykh-potokakh

Данія припинила розслідування у справі про вибухи на "Північних потоках"

 • 20304 переглядiв

Данська поліція оголосила, що припиняє розслідування вибухів на газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2" у Балтійському морі в 2022 році через недостатність доказів для порушення кримінальної справи в Данії.

Поліція Данії повідомила, що припиняє розслідування вибухів, що сталися 2022 року на газопроводах "Північний потік-1" та "Північний потік-2" у Балтійському морі, пише УНН.

Деталі

"Завершено спільне розслідування вибухів на "Північному потоці", проведене поліцією Копенгагена та данською службою безпеки та розвідки. У Данії немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи через вибухи "Північного потоку-1" і "Північного потоку-2", у зв'язку з чим поліція Копенгагена вирішила завершити кримінальне розслідування вибухів", - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, протягом усього розслідування данська влада співпрацювала з відповідними іноземними партнерами.

"Проведене розслідування було одночасно складним та всеосяжним. Розслідування призвело до висновку, що мав місце навмисний саботаж газопроводів. Проте, за оцінками, достатніх підстав для порушення кримінальної справи у Данії немає. Тому поліція Копенгагена вирішила завершити кримінальне розслідування вибухів", - повторили у данській поліції.

Як зазначається, служба безпеки та розвідки Данії "продовжує стежити за розвитком ситуації із погрозами та ініціює – разом з іншими відповідними органами – заходи, які вважаються необхідними для захисту критично важливої інфраструктури Данії".

Доповнення

На початку лютого розслідування припинила Швеція. Німеччина досі продовжує розслідування.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі