ukenru
d-tramp-pershu-mizhnarodnu-zustrich-provede-z-premyerom-yaponiyi

Д.Трамп першу міжнародну зустріч проведе з прем’єром Японії

 • 9568 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Першу зустріч після перемоги на президентських виборах у США Дональд Трамп проведе з прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

Як зазначається, про саму зустріч повідомили офіційні представники Японії. Сторони мають зустрітися у Нью-Йорку у четвер.

"Ми хочемо убезпечити наш альянс зі Сполученими Штатами у перехідний період (передачі влади від Барака Обами до Дональда Трампа - ред.)", - розповів один з високопоставлених японських дипломатів Тетсю Оцуру.

Теми зустрічі поки невідомі.

Як повідомляє видання, під час виборчої кампанії Дональд Трамп часто критикував угоду про вільну торгівлю, укладену з ініціативи Барака Обами з Японією та десятьма іншими країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону.

У Токіо викликали занепокоєння заяви Д.Трампа про те, що і Японія, і Південна Корея самі повинні докладати більше зусиль для власної оборони.

Окрім того, Д.Трамп часто дозволяв собі зневажливо висловлюватися про головних азіатських союзників Сполучених Штатів. Зокрема, він звинуватив Токіо і Сеул в тому, що вони недостатньо фінансують підтримку 80-тисячного американського військового контингенту у своїх країнах.

А заява Д.Трампа про те, що якщо Токіо і Сеул повинні розвивати власну ядерну зброю, якщо вони серйозно ставляться до ядерної загрози від Північної Кореї, викликали переляк і подив.

Після перемоги Д.Трамп трохи пом'якшив свою риторику, але експерти продовжують сумніваютися у тому, чи збережуться принципи американської політики у відносинах з країнами Азії. Багато що у цій сфері залежатиме від людей у президентській команді, відзначає видання.

Українські Національні Новини

Новини Світу