chotyrom-deputatam-dnr-povidomyly-pro-pidozru-v-kolaboratsionizmi

Чотирьом "депутатам днр" повідомили про підозру в колабораціонізмі

 • 11057 переглядiв

Чотирьом так званим обранцям до "народної ради днр", які підтримують злочини окупантів на Донеччині, повідомлено про підозру, передає УНН із посиланням на Донецьку обласну прокуратуру.

"... 4 громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

У травні та серпні 2023 року жителі міста Донецьк, міста Зугрес та міста Макіївка зареєструвались кандидатами у так звані депутати "народної ради днр". Вони балотувались до фейкового органу від правлячої в державі-агресорі партії "єдина росія".

У вересні, отримавши за результатами нелегітимних виборів "депутатські мандати", двоє з них посіли місця "заступників голів комітетів з питань агропромислового комплексу і земельних відносин", "конституційного законодавства, державного будівництва й місцевого самоврядування". Ще двоє вирішили "опікуватись" молодіжною політикою, патріотичним вихованням та підтримкою учасників "сво".

Їх діяльність спрямована на утвердження російської влади в регіоні. Вони беруть участь у засіданнях, голосують за прийняття нікчемних законів і сприяють "інтеграції" захопленої території Донеччини до рф. Під час зустрічей з населенням виправдовують дії кремля щодо повномасштабного вторгнення на українську землю.

У липні 2024 року одного із підозрюваних вже заочно засуджено за злочини проти нашої держави до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 15 років та конфіскацією майна.

Він і решта його "колег" наразі перебувають у розшуку. Досудові розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Жорстоке поводження з військовополоненими: дев'ятьом співробітникам "колонії ДНР" повідомили про підозру04.10.24, 19:59

Популярні

Новини по темі

У столичному озері Мінське виявили завищений вміст аміаку

 • 9494 переглядiв