“Шведський стіл у ресторані працює лише в обід. Вибір страв небагатий – кілька видів м'яса і гарнірів. Відвідувачі платять 97 крон за вхід, а далі можуть їсти все що завгодно в необмеженій кількості. Після трапези тарілку треба віднести на кухню, і, якщо на ній щось залишиться, гостя попросять доплатити 50 крон", - ідеться в повідомленні.
Зазначається, що інформація про такий порядок розміщена на вході в ресторан, а також безпосередньо в залі.
Чеська торгова інспекція не знайшла в цій практиці нічого протизаконного. Там зазначили, що ресторан зобов'язаний наочно і доступно інформувати споживачів про чинні правила. Оскільки це було зроблено, претензій у перевірного органу бути не може.
Разом із тим в інспекції наголосили: якщо клієнт відмовиться платити штраф за недоїдену страву, то ресторан може домагатися виплати єдиним шляхом – через суд.
Нагадаємо, литовці повернуться до "радянської практики" талонів на їжу.