cherhova-provokatsiia-rf-mer-enerhodar-poiasnyv-chy-ye-nebezpeka-vid-vchorashnoi-pozhezhi-na-zaes

Чергова провокація рф: мер Енергодара пояснив, чи є небезпека від вчорашньої пожежі на ЗАЕС

 • 89178 переглядiв

Міський голова Енергодара Дмитро Орлов заявив, що пожежа на ЗАЕС 11 серпня - провокація росіян. За його словами, у непрацюючих градирнях нічому горіти, а радіаційний фон в нормі.

Пожежа, яка трапилась на окупованій ЗАЕС 11 серпня, це відверта провокація росіян. Про це в коментарі проєкту "Радіо Свобода" заявив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, передає УНН.

Деталі

Він пояснив, що градирні, в яких сталася пожежа, використовувались в технологічному процесі для додаткового охолодження сирої води, яка є у водоймі-охолоджувачі для реакторів АЕС.

Градирні не працювали вже досить довгий час. Зазвичай вони працюють влітку та коли працює там досить суттєва кількість енергоблоків, бо деякі знаходились періодично в ремонтному стані. Зараз оскільки всі блоки в холодному стані, вони не працюють взагалі, там горіти взагалі нема нічому. Якщо окупанти туди щось не нанесли, що може горіти. Там виключно металеві конструкції й залізобетоні. Тому фізично там займатись було нічому горіти

- пояснює Орлов. 

МАГАТЕ зафіксувало дим на ЗАЕС після вибухів та можливої атаки дрона11.08.24, 23:15

За його словами, таким чином, окупанти вчергове намагаються звинуватити в атаках на ЗАЕС українських військових.

Ймовірно, окупанти роблять там такі провокації, для того, щоб привернути увагу і звинувативши при цьому Збройні сили України. До діючих енергоблоків, до ядерних установок, там досить суттєва відстань – близько кілометра до найближчого енергоблока

- заявив міський голова Енергодара. 

Він також запевнив, що небезпеки наразі ніякої нема - радіаційний фон в околицях ЗАЕС в нормі. 

Тому з погляду якихось ядерних радіаційних небезпек, їх немає. Радіаційний фонд зараз у нормі, такий який і був до цього моменту

- підкреслив Дмитро Орлов.

Довідка

Градирня - це спеціалізований теплообмінник, у якому тепло від води відводиться переважно шляхом прихованих втрат тепла під час випаровування в контакті з повітряним потоком.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив про пожежу на території Запорізької АЕС, влаштовану російськими окупантами. Він наголосив, що ситуація не може бути нормальною, поки станція під контролем Росії.

У МВС повідомили про радіаційний стан біля Запорізької АЕС11.08.24, 22:41

Популярні

Новини по темі