cherez-agresiyu-rf-pidrozdili-mvs-ukrayini-na-80-zminili-svoyi-funktsiyi

Через агресію рф підрозділи МВС України на 80% змінили свої функції

 • 979436 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Підрозділи Міністерства внутрішніх справ України на 80% змінили свої функції через повномасштабне вторгнення рф. Про це повідомив голова МВС Ігор Клименко в інтерв’ю телеканалу Рада, пише УНН.

Цитата 

Ігор Клименко наголосив, що наразі, коли в країні йде війна, важливо вміти об'єднати військових, поліцейських, рятувальників та людей у погонах: «На сьогодні глава відомства має бути на передовій, з бійцями. Він має розуміти, чим займається кожний підрозділ, його проблеми та кожного свого підлеглого».

Деталі 

Сучасні функції підрозділів МВС: 

◾️Національна гвардія охороняє порядок, займається конвоюванням, знаходиться на об'єктах критичної інфраструктури. Сьогодні десятки тисяч нацгвардійців перебувають безпосередньо на лінії вогню.

◾️Державна прикордонна служба прийняла перший бій на півночі Київщини й зараз в зоні активних бойових також знаходиться значна кількість прикордонників.

◾️Національна поліція активно займається охороною порядку, документуванням воєнних злочинів, доказова база за якими ляже в основу обвинувальних актів міжнародних судових інстанцій. Крім того, частина підрозділів поліції знаходиться в зоні бойових дій. 

◾️Фахівці ДСНС прибувають першими на місця пожеж внаслідок ворожих обстрілів та сприяють їх ліквідації.  

Додатково 

Окрім того, голова МВС розповів про запуск Єдиного реєстру зброї, який заплановано на 23 червня 2023 року. Клименко заявив, що основна мета цієї ініціативи – щоб вся зброя, яка наразі є на руках у громадян була в реєстрі, адже це допоможе правоохоронній системі контролювати її розповсюдження.

Ігор Клименко наголосив, що повернення відчуття безпеки після війни громадянам України  – це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має підлягати обліку, контролю та мають бути чітко зазначені правила її носіння або використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З-під Бахмута поліцейські евакуювали останню дитину

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Миколаєві пролунали вибухи - ЗМІ

     • 1151301 переглядiв

    У Києві загорілась “швидка”: є загиблі та поранені

     • 2166654 переглядiв

    У Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

     • 1117572 переглядiв