bundestah-nastupnoho-tyzhnia-znovu-sprobuie-proholosuvaty-za-peredachu-ukraini-taurus

Бундестаг наступного тижня знову спробує проголосувати за передачу Україні Taurus

 • 26323 переглядiв

Опозиційна фракція ХДС/ХСС винесе на розгляд у парламент Німеччини резолюцію щодо надання Україні далекобійних ракет Taurus. Голосувати за нею планують наступного тижня,  заявив перший парламентський секретар парламентської фракції опозиційної партії ХДС/ХСС Торстен Фрай, передає УНН із посиланням на Rheinische Post.

 Парламентська фракція ХДС/ХСС поставить питання про постачання Taurus на поіменне голосування в Бундестазі на наступному сесійному тижні. Парламент повинен взяти на себе ініціативу

- заявив Торстен Фрай.

 Документ, який є в розпорядженні видання, містить заклик до уряду Німеччини "остаточно і без зволікання виконати прохання України про поставку крилатих ракет "Taurus з наявних запасів Бундесверу в максимально можливому обсязі".

Багато членів коаліції, як кажуть, не згодні з канцлером Шольцем і вважають його рішення проти поставок Taurus в Україну фактично неправильним. У своїй новій пропозиції ХДС/ХСС також закликає навчати українських солдатів використанню системи озброєння Taurus і "за необхідності протидіяти перешкодам на шляху передачі секретної інформації через відповідну співпрацю з німецькою оборонною промисловістю".

Нагадаємо 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виключив можливість передати Україні ракети великої дальності Taurus, якщо німецькі військові знадобляться для допомоги в їх експлуатації.

Популярні

Новини по темі