broniuvannia-pratsivnykiv-dsns-deputaty-vyklykaly-do-parlamentu-ochilnyka-mvs-klymenka

Бронювання працівників ДСНС: депутати викликали до парламенту очільника МВС Клименка

 • 22653 переглядiв

Народні депутати України викликали міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка до Верховної Ради для роз'яснень у ситуації бронювання працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Народні депутати викликали до Верховної Ради міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка щодо бронювання працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, яких примушують переводитися в поліцію, погрожуючи мобілізацією. Про це пише УНН з посиланням на народних депутатів Олексія Гончаренка та Ярослава Железняка.

Деталі

Те, що зараз відбувається з бронюванням рятувальників ДСНС та незаконним тиском на них - просто абсурд. Щойно на мою вимогу Рада проголосувала за те, щоб викликати міністра МВС Клименка. Нехай прийде і все пояснить

 - написав Гончаренко.

Нардеп Железняк повідомив, що за відповідне рішення проголосували 165 народних депутатів.

Доповнення

Раніше Гончаренко повідомляв, що влада планує мобілізувати працівників ДСНС. Повідомлялося, МВС веде приховану мобілізацію рятувальників: аби уникнути громадського осуду та розголосу, працівників ДСНС примусово змушують писати рапорти або на перехід до Нацполіції, або на звільнення.

На тлі нового закону про мобілізацію в мережі заговорили про те, що частина працівників ДСНС втратила "бронювання". На сайті Кабінету міністрів України вже з'явилась петиція із закликом повернути "бронь" для всіх надзвичайників.

Відповідна петиція за 4 дні набрала вже понад 30 тис. голосів, при необхідних 25 тис.

Популярні

Новини по темі