biznesmen-investor-mazepa-nazvav-nabu-kyshenkovym-orhanom-yakyi-peresliduie-reformatoriv

Бізнесмен-інвестор Мазепа назвав НАБУ "кишеньковим органом", який переслідує реформаторів

 • 22777 переглядiв

Бізнесмен Ігор Мазепа заявив, що НАБУ перетворюється на 'кишеньковий' орган для переслідування реформаторів. Експерти вказують на політичні мотиви у справах проти Немчинова, Сольського та інших посадовців.

Національне антикорупційне бюро України перетворюється у "кишеньковий" орган, метою якого є переслідування реформаторів. Таку думку висловив бізнесмен, керівник інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа.

НАБУ перетворюється в звичайний мєнтовський кишеньковий орган. Коболєв, Півоварський, інші реформатори….. зараз Немчинов

- написав Мазепа, коментуючи переслідування екс заступника міністра енергетики Максима Немчинова, якого НАБУ підозрює у зловживаннях.

Сам Немчинов заявив, що проти нього ведеться робота з дискредитації та псування репутації. 

Це повʼязано з тим, що я був серед трьох переможців конкурсу на зайняття вакантних посад членів НКРЕКП та мав реальні шанси бути призначеним в цей орган. Але, за три дні до засідання Уряду, на якому приймалось це рішення, мене викликали на допит у якості свідка до НАБУ і замість допиту вручили АБСОЛЮТНО НЕОБҐРУНТОВАНУ ПІДОЗРУ… Зрозуміло, що це вплинуло на рішення Уряду (тобто політичний тиск спрацював) і вибір пав на інших кандидатів

- зазначив колишній заступник міністра енергетики.

Додамо

НАБУ практикує заяви про "гучні викриття" топчиновників. Але такі справи далеко не завжди мають юридичне підґрунтя, а подекуди навіть закінчуються виправдувальними вироками. Так було з екс міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, якого НАБУ публічно звинуватило у зловживаннях, але Вищий антикорупційний суд повністю виправдав.

Так, схоже, буде зі ще однією політичною справою проти ексміністра агрополітики Миколи Сольського. Його детективи звинувачують у тому, що він допоміг АТОвцям приватизувати землі у Сумській області. Слідство триває вже 5 років, розумні терміни вичерпані, експертизи свідчать про невинуватість Сольського, але НАБУ продовжує "тяганину" і планує допит більше тисячі АТОвців, більшість з яких захищає країну на фронті.

У Харківській правозахисній групі назвали заяви НАБУ проти ексміністра агрополітики Миколи Сольського порушенням презумпції невинуватості. Також правозахисники вважають, що справжньою причиною переслідування Сольського є бажання припинити його зусилля щодо створення в Україні ринку землі.

Разом з тим, є версія, що політичне переслідування міністра аграрної політики Миколи Сольського могло бути спрямоване на зрив переговорів з Польщею щодо фермерських протестів, і НАБУ відіграло роль інструменту цього зриву. Адже Сольський був основним переговорником і незадовго до оголошення йому підозри вже було заявлено про досягнення розуміння між конфліктуючими сторонами. Втім, після заяв НАБУ польська сторона негайно вийшла з переговорного процесу з Україною.

Популярні

Новини по темі