ukenru
baiden-obhovoryv-iz-premierom-chekhii-pidtrymku-ukrainy

Байден обговорив із прем’єром Чехії підтримку України

 • 24877 переглядiв

Байден і прем'єр-міністр Чехії Фіала обговорили альянси НАТО, зміцнення обороноздатності Чехії, непохитну підтримку України проти російського вторгнення і підписання меморандуму про захист демократичних інститутів від іноземної дезінформації.

Президент США Джо Байден обговорив з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою союзні відносини в НАТО, посилення оборонних можливостей Чехії, непохитну підтримку України. Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому, передає УНН.

Деталі

"Лідери підкреслили свою непохитну підтримку України, яка захищається від жорстокого вторгнення РФ", - йдеться у повідомленні.

Вони також зосередилися на викликах у регіоні Близького Сходу, засудивши "кричущі й безпрецедентні атаки на Ізраїль з боку Ірану" та його проксі.

Лідери також говорили про американсько-чеські стосунки в енергетичній безпеці, поглиблення стратегічних зв’язків та спільні демократичні цінності.

Президент Байден і прем’єр-міністр Фіала також оголосили про намір своїх країн підписати меморандум про взаєморозуміння щодо протидії маніпулюванню іноземною інформацією, який допоможе захистити демократичні інститути від іноземної дезінформації.

Чехія уклала контракти на 180 тис. боєприпасів для України16.04.24, 00:25 • [views_0]