arhentyna-vykliuchyla-mozhlyvist-vidpravky-zbroi-v-ukrainu

Аргентина виключила можливість відправки зброї в Україну

 • 96322 переглядiв

Аргентина виключає відправку зброї в Україну через російське вторгнення, вважаючи за краще надавати тільки гуманітарну та матеріально-технічну підтримку, уникаючи при цьому будь-якого військового "втручання в конфлікт".

Уряд Аргентини виключив можливість відправки зброї в Україну через вторгнення росії. Прессекретар президента країни Мануель Адорні запевнив, що Аргентина "не буде жодним чином втручатися в конфлікт". Про це УНН повідомляє із посиланням на Todo Noticias

"Ми не збираємося надавати будь-яку військову підтримку або будь-яким чином втручатися у війну", - заявив у середу прессекретар президента Мануель Адорні.

Втім вказав, що "звісно ж" буде надано "гуманітарну та логістичну підтримку".

Заяви Адорні пролунали за кілька годин після того, як росія висловила "глибоке розчарування і стурбованість" останніми діями президента Аргентини і застерегла від відправки військової допомоги в Україну. "Такі дії розглядатимуться як ворожі дії проти росії", - попередив російський посол в Аргентині дмитро феоктистов. 

Дипломат також засудив приєднання Аргентини до Контактної групи з питань оборони України.

Нагадаємо 

Аргентина приєдналася до Контактної групи з питань оборони України, коаліції з близько 50 країн, яка щомісяця збирається для обговорення безпекових потреб України. 

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 20 червня: гривня продовжує зміцнюватись

 • 17815 переглядiв

Пасажирський поїзд зіткнувся з вантажним в Чилі

 • 16291 переглядiв