ukenru
ankara-zayavila-pro-neprostiy-period-u-vidnosinakh-z-yes

Анкара заявила про "непростий період" у відносинах з ЄС

 • 5972 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Європейський Союз повинен переглянути своє ставлення до діяльності "Робітничої партії Курдистану". Про це сказав міністр Туреччини у справах ЄС Омер Челік на зустрічі з послами європейських країн в Анкарі, передає УНН з посиланням на Аnadolu.

За його словами, Анкара не сприймає подвійних стандартів у питанні боротьби з тероризмом.

Турецький міністр також акцентував увагу дипломатів на санкціонуванні владою країн ЄС акцій прихильників "РПК", в тому числі в Брюсселі. "Це результат подвійних стандартів і відсутності кругозору. Подібна позиція є ударом по відносинах Туреччини і ЄС, і це повинні розуміти в Європі", - підкреслив О.Челік.

"Структури ЄС повинні переглянути свою позицію і відійти від подвійних стандартів у зв'язку з терористами "РПК". Рішення однієї з судових інстанцій Бельгії про невизнання "РПК" терористичною організацією є грубим порушенням Європейської конвенції про права людини", - продовжив турецький міністр.

О.Челік також наголосив на важливості тісної взаємодії в питанні боротьби з тероризмом. За його словами, відносини Туреччини і ЄС "переживають непростий період".

Нагадаємо, президент Туреччини Р.Ердоган звинуватив Європу в "пособництві тероризму" через підтримку курдів.

Українські Національні Новини

Новини Світу