agile-spirit-2023-mizhnarodni-navchannya-krayin-nato-ta-partneriv-rozpochalisya-v-gruziyi

Agile Spirit 2023: міжнародні навчання країн НАТО та партнерів розпочалися в Грузії

 • 760824 переглядiв

Деталі

У Грузії розпочалися міжнародні військові навчання Agile Spirit 2023. У них беруть участь до 3600 військовослужбовців з 22 країн НАТО та країн-партнерів.

Метою навчань є спільне відпрацювання завдань у змодельованій бойовій обстановці. У навчаннях задіяні багатонаціональна дивізія - Південний Схід (MND-SE), бригада Литва-Польща-Україна (LITPOLUKR Brigade) та Багатонаціональний батальйон військової поліції НАТО (MNMPBAT NATO).

Сценарії навчань включають імітацію вторгнення на територію Туреччини, польові навчання з бойовою стріляниною, спільні операції спецназу та військових медиків.

Зона навчань Agile Spirit 2023 включає як східну, так і західну Грузію. Частина завдань відпрацьовуватиметься в акваторії Поті, разом із береговою охороною. Навчання триватимуть до 1 вересня.

У навчаннях беруть участь: Грузія, США, Туреччина, Великобританія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Італія, Йорданія, Латвія, Литва, Молдова, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Іспанія та Японія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея і США розпочали спільні військові навчання на тлі посилення напруженості у відносинах з КНДР

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Байден поїде до Індії на саміт G20 наступного місяця - Reuters

     • 236571 переглядiв

    Помер відомий італійський співак Тото Кутуньо

     • 37900683 переглядiв

    Microsoft робить нову заявку на розблокування угоди з Activision Blizzard

     • 663963 переглядiв