Зеленська і Шмигаль відвідали українських військових, які проходять навчання у Великій Британії

Зеленська і Шмигаль відвідали українських військових, які проходять навчання у Великій Британії

Київ  •  УНН

5 травня 2023, 19:43  •  1306233 перегляди

КИЇВ. 6 травня. УНН. Перша леді України Олена Зеленська разом із Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем відвідали українських військових, які проходять навчання у Великій Британії. Це відбулось у межах візиту до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії з нагоди коронації Короля Чарльза ІІІ, йдеться у повідомленні на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, передає УНН.

Деталі

Перша група українських військових прибула на полігон у Солсбері, один із найбільших у Великій Британії. Вже на полігоні першу леді та Прем’єр-міністра України зустрів міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Там вони ознайомилися з ходом підготовки українських військових. Зокрема зазначається, що у Великій Британії українські військовослужбовці проходять, навчання з тактичної медицини та інженерної підтримки, тактики, а також вогневої підготовки.

"Нашим захисникам потрібен весь можливий світовий досвід, бо кожне додаткове знання, кожна навичка – це їхнє збережене життя та здоров’я. А отже, наша перемога", – зазначила Зеленська.

Також на зустрічі Шмигаль і Воллес "скоординували кроки, необхідні для контрнаступу України та подальшого зміцнення обороноздатності нашої держави".

"Систематично рухаємося в цьому напрямі. Українська армія опановує стандарти НАТО на практиці: на полі тренувань від досвідчених наставників та на полі бою під час боротьби з ворогом", – наголосив Шмигаль.

Нагадаємо

Вчора, 4 травня, Олена Зеленська прибула на коронацію Чарльза III до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.