Фахівці або на фронті, або виїхали за кордон – очільник "Укрхарчопрому" про нестачу кваліфікованих кадрів

Фахівці або на фронті, або виїхали за кордон – очільник "Укрхарчопрому" про нестачу кваліфікованих кадрів

Київ  •  УНН

 • 1015633 перегляди

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Вітчизняна галузь харчової промисловості наразі має серйозну проблему нестачі кваліфікованих кадрів для сталої роботи підприємств-виробників. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив голова правління Союзу виробників харчової промисловості України “Укрхарчопром”, директор асоціації “Борошномели України” Родіон Рибчинський.

Цитата

“У нас суттєва проблема з кадрами. З одного боку у нас чоловіки в армії, з іншого — у нас багато жінок, які працювали на підприємствах, потім знайшли прихисток за кордоном й там залишилися”, — зазначив він.

Деталі

Наразі, за словами експерта, серед фахівців, які опинилися за межами України, “дуже не велика кількість продовжує дистанційну роботу”.

“Люди знаходять роботу вже там, а якщо не повертаються до України, то керівники їх звільняють. Проблема в тому, що у нас наразі немає вибору персоналу і це дуже суттєва проблема. Вона впливає на всі результати роботи підприємств, в тому числі й на якість вітчизняної продукції, й на просування цієї продукції як в Україні, так й на ззовні.

“Фахівці — вони або на фронті, або виїхали за кордон. Вибір не дуже великий”, — резюмував Родіон Рибчинський.

Нагадаємо

Як повідомили УНН у відповідь на запит у Державній службі зайнятості, в Україні вже зараз за низкою професій є дефіцит кадрів, тобто — кількість вакансій у базі служби зайнятості суттєво перевищує чисельність зареєстрованих безробітних.

Станом на 1 серпня 2023 року на обліку в Державній службі зайнятості перебували 112 тис. зареєстрованих безробітних, а кількість вакансій становить майже 60 тисяч. Таким чином, у цілому по країні на одне вільне робоче місце в середньому претендує 2 особи (на відповідну дату минулого року — 12 осіб, на початок 2023 року — 9 осіб).