Зеленський обговорив з міністром оборони Німеччини спільне виробництво озброєнь

Зеленський обговорив з міністром оборони Німеччини спільне виробництво озброєнь

Київ  •  УНН

21 листопада 2023, 18:51  •  20706 перегляди

Read in English

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, який оголосив про новий пакет допомоги Україні на суму 1,3 мільярда євро. Пакет передбачає посилення протиповітряної оборони та надання артилерії

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом. Вони обговорили ситуацію на полі бою зараз, співпрацю, зокрема, у спільному виробництві озброєнь. Про це Зеленський повідомив у відеозверненні, передає УНН.

Щойно провів зустріч з міністром оборони Німеччини…Маємо новий потужний пакет підтримки від Німеччини. Це оборонна підтримка – 1 мільярд 300 мільйонів євро. І серед іншого в цьому пакеті посилення нашої ППО, а саме виробництво нових систем "Айріс-Т" й ракети для ППО. Завдяки цьому наші міста, тисячі життів наших людей будуть врятовані від російського терору

- сказав Зеленський.

Президент зазначив, що дуже важливо, що в цьому пакеті також є потрібна Україні артилерія.

"Дуже важливо, що в цьому пакеті також і потрібна нам артилерія – дійсно серйозний пакет, дуже. Німеччина – серед лідерів у допомозі нашому захисту, нашій державі та в збереженні миру в усій Європі.  Ми обговорили з паном міністром Борисом Пісторіусом ситуацію на полі бою зараз, нашу співпрацю, зокрема, у спільному виробництві озброєнь – в усьому тому, що допоможе захистити і Україну, і всю нашу Європу", - розповів Зеленський.

Доповнення

Під час свого візиту до Києва міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про новий пакет допомоги для України на 1,3 мільярда євро.