Вінниччина стала лідером з виробництва м'яса птиці

Вінниччина стала лідером з виробництва м'яса птиці

Київ  •  УНН

 • 16739 перегляди

КИЇВ. 17 червня. УНН. Найбільше м’яса птиці виробляють у Вінницькій області. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.

Деталі

Так, за перші п’ять місяців цього року фермерами Вінниччини було реалізовано на забій 103 млн голів птиці. Це на 10,7% більше, ніж у січні-травні 2020 року.

На другому місці — Черкащина. Там було реалізовано на забій 65,2 млн голів птиці.

Замикає трійку лідерів Дніпропетровська область із показником у 48 млн голів птиці.

Протягом звітного періоду загалом по Україні було реалізовано на забій 269 млн голів птиці.

Доповнення

Найбільший в Україні виробник курятини, компанія “МХП” Юрія Косюка базується у Вінницькій та Черкаській областях.

За перший квартал 2021 року МХП сплатив 1,2 млрд грн податків.

Минулого року МХП виділив понад 80 млн грн на подолання COVID-19.