Вінниччина стала лідером з виробництва м'яса птиці
Київ • УНН
КИЇВ. 17 червня. УНН. Найбільше м’яса птиці виробляють у Вінницькій області. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
Деталі
Так, за перші п’ять місяців цього року фермерами Вінниччини було реалізовано на забій 103 млн голів птиці. Це на 10,7% більше, ніж у січні-травні 2020 року.
На другому місці — Черкащина. Там було реалізовано на забій 65,2 млн голів птиці.
Замикає трійку лідерів Дніпропетровська область із показником у 48 млн голів птиці.
Протягом звітного періоду загалом по Україні було реалізовано на забій 269 млн голів птиці.
Доповнення
Найбільший в Україні виробник курятини, компанія “МХП” Юрія Косюка базується у Вінницькій та Черкаській областях.
За перший квартал 2021 року МХП сплатив 1,2 млрд грн податків.
Минулого року МХП виділив понад 80 млн грн на подолання COVID-19.