Україна готується до зими: Кулеба розповів партнерам про посилення ППО на тлі майбутніх обстрілів енергетичної інфраструктури

Україна готується до зими: Кулеба розповів партнерам про посилення ППО на тлі майбутніх обстрілів енергетичної інфраструктури

Київ  •  УНН

21 листопада 2023, 18:52  •  21331 перегляди

Read in English

Глава МЗС України нагадав Заходу, що посилення протиповітряної оборони — це найкращий спосіб посилити захист критичної інфраструктури України.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь в засіданні міністрів закордонних справ країн "Групи семи" та партнерів, присвяченому захисту та зміцненню української енергосистеми для проходження зимового періоду. Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає УНН.

Деталі 

Зазначається, що у засіданні, скликаному США та Японським головуванням G7, взяли участь країни Групи семи, а також Болгарія, Естонія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Румунія, Словаччина, Швеція, керівництво ЄБРР, ПРООН, Світового Банку, Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA, Європейського енергетичного співтовариства.

Кулеба розповів західним партнерам про підготовку України до зими, захисту від російських ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури, посилення протиповітряної оборони та захисту енергосистеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До зими готові: енергосистема України отримала три рівні захисту

Україна вже доклала багато зусиль для підготовки до зимового періоду та протидії загрозам російського терору про нашої енергосистеми. Сьогодні ми готові до зими краще, ніж минулого року. Ми глибоко вдячні міжнародним партнерам, які активно допомагають нам в цьому. Зараз перед нами стоять два ключових завдання: подальше зміцнення протиповітряної оборони України та надання енергетичного обладнання для нашої енергосистеми

- заявив міністр.

Доповнення

Глава МЗС України також нагадав Заходу, що посилення протиповітряної оборони — це найкращий спосіб посилити захист критичної інфраструктури України від російських ударів.

За словами Дмитра Кулеби, другим пріоритетом є надання енергетичного обладнання, зокрема додаткових трансформаторів, газових турбін та іншого устаткування, необхідного для оперативного відновлення та посилення енергосистеми України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка: росія могла накопичити ракети для зимових обстрілів української енергетики

У відомстві додали, що під час засідання низка країн та організацій оголосили про готовність надати додаткове обладнання та фінансування задля захисту та посилення української енергосистеми протягом зими.

Нагадаємо 

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що на посилення російських обстрілів української енергосистеми цієї зими Україна може відповісти атаками на нафтогазову галузь РФ, у тому числі на родовища нафти.