росія незаконно утримує 180 політв’язнів, 116 з них – кримські татари – Лубінець

росія незаконно утримує 180 політв’язнів, 116 з них – кримські татари – Лубінець

Київ  •  УНН

26 лютого 2023, 08:22  •  1175808 перегляди

КИЇВ. 26 лютого. УНН. російська федерація незаконно утримує 180 політв’язнів, 116 з них – кримські татари. Про це інформує Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі

Зокрема, Лубінець до дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим нагадав що 26 лютого 2014 року в Сімферополі біля кримського парламенту відбувся масовий мітинг на підтримку територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу.

росія не припиняє жорсткі репресії та переслідування українських громадян у тимчасово окупованому Криму: незаконні обшуки, сфабриковані кримінальні справи, надумані вироки, зокрема, представникам корінного народу півострова – кримським татарам.

Цитата

“Наразі рф незаконно утримує 180 політв’язнів, 116 з них – кримські татари. Кричущим порушенням росією основоположних прав людини і норм міжнародного права стала нещодавня загибель у застінках Кремля двох закатованих політв’язнів - Костянтина Ширінга та Джеміля Гафарова. Їм не надали необхідної медичної допомоги”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Як писав УНН, російські окупанти затримують жителів Криму на кордоні та спонукають їх вступати до лав збройних сил рф.